Header sociala medier

Nu är vår storsatsning på innebandy för tjejer i Stockholms Innerstad och på Lidingö igång

Publicerad 2023-09-24 21:52
Pressinformation 2023-09-01 från Offensiv Lidingö IBF och Djurgården Innebandy Intresset hos barn och ungdomar att spela innebandy växer snabbt men har tyvärr varit eftersatt på tjejsidan, speciellt i Stockholms innerstad och på Lidingö. Nu gör de båda föreningarna Djurgården Innebandy och IBF Offensiv Lidingö en gemensam storsatsning på tjejinnebandy för att ändra på den saken. Genom ett nystartat samarbete mellan båda föreningarna skapas nya möjligheter för träning och matchspel specifikt för tjejer.

Säsongen 2023/24 kommer fler än 60 tjejer i fyra olika lag att träna och spela tillsammans under namnet Djurgården – Lidingö med bla specialdesignade matchkläder. Till nästkommande säsong ska satsningen växa ytterligare med mål att ha minst 100 innebandyspelande tjejer och ytterligare minst 3 nya lag.

Träningar och flertalet hemmamatcher kommer omväxlande äga rum i Hjorthagshallen samt på Lidingö i Torsvikshallen.

Vilja Lundin, Djurgården, och Emma Brännvall, Lidingö, är två tjejer från laget F09-11 som ser fram emot att få träna och spela matcher tillsammans. "Vi älskar att spela innebandy och nu när vi spelar i ett gemensamt lag så är vi många fler vilket gör träningar och matcher roligare. Tidigare var vi ibland tvungna att ställa in matcher på grund av att vi var för få. Nu har vi både spelare som spelat många år men även några som precis har börjat. Alla kan vara med och ha roligt!" säger de båda tjejerna som ser fram emot en ny säsong.

Magnus Berthling, ordförande i Djurgården Innebandy är mycket nöjd med det nya samarbetet. "Vi får ett större spelarunderlag, fler ledare och utökade träningstider jämfört med om vi skulle driva verksamheten helt på egen hand". Daniel Stigberg, ordförande i IBF Offensiv Lidingö är inne på samma linje. "Vi tror att fler idrottsföreningar behöver samordna sina resurser, inte bara inom innebandyn, det finns många synergier att uppnå i ett samarbete".

Satsningen på innebandyspelande tjejer har än så länge fått stöd av tre samarbetspartners. Bostadsutvecklaren OBOS, ett välkänt namn inom svensk tjej- och damidrott, stöttar satsningen tillsammans med investmentbolaget Keel Capital samt Moviezine, filmrecensioner på nätet. "Vi hoppas knyta fler samarbetspartners till satsningen som vi tror kommer visa att innebandy inte bara är en sport för killar utan även passar väldigt bra för tjejer" säger Magnus Berthling.

Det finns fortfarande utrymme att ta in fler innebandysugna tjejer i satsningen redan denna säsong. Man skickar i så fall en intresseanmälan till info@difibs.se eller a.theorell@gmail.com för mer information om lag och träningsmöjligheter.


För mer information om de båda föreningarna och den gemensamma tjejsatsningen, kontakta:

Magnus Berthling
Ordförande, Djurgården Innebandy
Tfn 0708 340 714
Mail: magnus@mbaffarsutveckling.se

Daniel Stigberg
Ordförande, IBF Offensiv Lidingö
Tfn 0705 452 423
Mail: daniel.stigberg@ibflidingo.se

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md standard log 6a1652
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub