Dam A (Division 3)
Topp1

Om försäsongen och säsongen som väntar!

Publicerad 2020-09-18 20:52
I1 lw uq
Innebandysäsongen 19/20 fick sig ett abrupt slut när Covid-19 drog in över Sverige men imorgon är det äntligen seriepremiär för IBF Offensiv Lidingös nystartade damlag. De beger sig söderut till Kämpetorpshallen för att möta Älvsjö AIK IBF och som uppladdning ska vi se tillbaka på försäsongen och höra vad tränaren och några spelare tror om säsongen.

Efter en lång försäsong som började redan i maj med fysträning och bollrull har det nu, exakt fyra månader senare, blivit dags att dra på sig de blå matchdräkterna. Försäsongen har inneburit allt från grovarbete i form av burpees i spöregn, intervaller i trappor och värvning av spelare till finputsning av uppspelsvarianter och positionering i förvaret. Under försäsongen har det byggts upp en stark lagsammanhållning och flera fungerande konstellationer och spelsätt har etablerats.

Vi har haft en bra och stark försäsong. Vi har fått igång ett bra bollrull som jag tror att vi kommer fortsätta leverera med! Det har också anslutit spelskickliga och skottsäkra spelare som blir väldigt spännande att följa under säsongen.
- Nicolina Nordlund, utespelare

Skador och sjukdom gjorde att det var en mager trupp som för två veckor sedan åkte ner till Skogåshallen för att möta Skogås-Trångsund IBK i lagets första träningsmatch. Förutsättningarna gjorde att spelsystemet som tragglats in under de senaste veckorna fick ersättas med ett obeprövat spelsätt - en justering som skulle visa sig vara ett genidrag. När slutsignalen lät visade resultattavlan en vinst till gästerna med 12-3. Det var en match där Offensiv hade mycket bollinnehav och visade upp många fina spelsekvenser.

En vecka senare var det dags för ett tvådagars träningsläger på Lindingö. Lägret påbörjades med incheckning på Högberga Gård och sedan var det kombinerad frukost och teorigenomgång. Innan lunch var det träning med fokus på frislag och powerplay/boxplay. Eftermiddagen bjöd sedan på lagets andra träningsmatch när Kungsängens IF gästade Bodals bollhall. Offensiv började match svagt men jobbade sig in i matchen och kunde vända ett underläge till 5-5 under ordinarie speltid. Matchen avgjordes på straffar där Offensiv kunde bärga sin andra seger. Slutresultatet blev 8-7.

Vi har haft lyckade träningsmatcher där vi visar en attityd som kommer att vara viktig under säsongen men också många fina mål och spelsekvenser som verkligen speglar det vi tränat på under försäsongen.
- Josefin Möller, utespelare

Dag två, efter att ha avnjutit en hotellfrukost och haft teorigenomgång, begav sig laget till hallen för nästa träningspass. Denna gång med mer fokus på passningar och fem-mot-fem-spel. Efter lunch och teori var det dags att ladda upp för försäsongens sista träningsmatch. Denna gång stod Järfälla IBK för motståndet. Offensiv hade inledningsvis svårt att förvalta sina lägen och återigen tog motståndarna ledningen. Det dröjde till tredje perioden innan Offensiv lyckades kvittera och gå om. Matchen slutade med vinst, 6-3.

Det har varit häftigt att se ett nytt gäng, där vi hämtat in nya spelare under hela försäsongen, spela ihop sig och göra sådana resultat som vi har gjort. Att i två matcher hämta upp från underläge för att gå därifrån som vinnare visar på en otrolig mental styrka och det känns mellan oss spelare också. Som målvakt är det såklart också extra härligt att få vinna en match på straffläggning!
- Mikaela Haglund, målvakt

Nu är försäsongen slut och vi går in i säsongen med tre vinster av tre möjliga. Under veckans träningar har det verkligen märkts att seriepremiären närmar sig och det har varit ett fokuserat men också oerhört taggat gäng som har finslipat på formen. Vi vet att det krävs hårt arbete och engagemang för att kunna prestera och vi kommer att ge allt. Nu mer än någonsin gäller det att vi behåller fokus, inte slappnar av och att vi fortsätter utvecklas och jobba för varandra.


För att känna på pulsen inför morgondagen får givetvis coach Chusak Narkprasert svara på ett par frågor.

Hur tycker du att försäsongen har sett ut?

Vi har haft en bra försäsong där alla har varit extra taggade på innebandy i och med avslutningen på förra säsongen. Vi har kryddat truppen med spännande nyförvärv och verkar få ihop ett slagkraftigt lag redan under första säsongen. Träningsmatcherna vi haft visar även att vi har tagit steg i rätt riktning. Även fast resultatet i träningsmatcherna inte har vart det primära så är det kul att vi har flera nycklar för att göra mål. Och bra resultat ökar på självförtroendet hos tjejerna inför seriestarten.

Vad tror du om säsongen?

Vi är ett nystartat lag som har höga förväntningar på oss själva. Inte att vinna serien eller göra flest poäng. Vi har krav på oss själva att alltid ge allt för varandra. Vi vill jobba bort uttryck som tur och otur. Man ska bestämma sitt egna öde och förtjäna sin tur. Börjar man diskutera att man har otur kan det omedvetet göra att man kanske känner sig nöjd ändå. Det vill vi få bort. Känner man att man har "otur" får man helt enkelt kämpa ännu hårdare. Kan vi implementera tankesättet tror jag vi gör en fin kollektiv säsong.

Vilka lag fightas om topplaceringarna i division 3 norra?

Vi hamnade i en tuff serie där tre division 2 lag hamnade i vår serie; Örby, Tureberg och Järfälla så det naturliga svaret skulle vara att de kommer topp 3. Men jag tror stenhårt på att mina tjejer kommer ge alla lagen en svår utmaning, så räkna inte ut oss.

Vilka spelare ska publiken hålla ett extra öga på?

Det är svårt att inte nämna Sofie Budins otroliga försäsong med 19 poäng på tre matcher, Ida Carstens kompletta spelstil, Nicolina Nordlunds smartness eller Mikaela Haglunds superräddningar i mål. Hade jag kunnat så hade jag nämnt alla, just för att vi är ett lag där alla mina spelare är nyckelspelare med sina unika egenskaper.

Några sista ord?

Jag vill som slutord lyfta Angelica Tsimpliaraki som råkade ut för en korsbandsskada i våras men alltid varit i hallen på träningar, stöttat tjejerna, hjälpt till ledarna och sprider en otroligt god energi runt omkring sig. En kristall föll nästan längst kinden när hon gjorde sin första träning på plan och fick känna på bollen igen.


Slutligen vill vi såklart veta vad spelarna känner inför säsongen 20/21?

Nicolina: Jag ser verkligen fram emot säsongen i höst! Min känsla är att vi kommer att leverera ett snyggt och rakt spel med ett tight försvarsspel. Förväntar mig att vi gör många mål också!

Josefin: Jag har nog aldrig längtat så mycket efter en seriestart såhär mycket. Det är en otroligt härlig stämning i laget och det ska bli kul och spännande att se vart vi tar oss. Det känns som vi har en stabil grund i botten och jag tror otroligt mycket på det lag vi har!

Mikaela: Jag ser fram emot att få spela med ett otroligt härligt lag. Men också att äntligen få gå in på plan och visa vad vi går för, både för oss själva och alla andra. Självklart går vi in för den här säsongen med siktet inställt på nästa division! Vi kommer ju göra allt för att ta klivet upp till nästa säsong men vi slutar åtminstone topp 4.


Samtliga matcher kommer att sändas live via Solidsport och vi hoppas att ni vill följa oss under säsongen 20/21!

Angeliaca Malmberg

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md kvarters
Md sk rmklipp
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub