Dam
Header sociala medier

Historisk vinst i premiären!

Publicerad 2020-09-22 17:55
120093976 3057426651023758 2644526388082985105 n
Det var ett taggat gäng som möttes upp utanför Kämpetorpshallen under lördagsmorgonen för att spela den första seriematchen för säsongen och den första tävlingsmatchen någonsin då det var damlagets premiär i seriesystemet. Efter en bra försäsong var vi alla medvetna om vad vi kunde prestera och förhoppningarna var givetvis att plocka med oss tre poäng hem till Lidingö.

Älvsjö AIK IBF – IBF Offensiv Lidingö
2-8 (1-2, 0-3, 1-3)

Första perioden drar igång på utsatt tid och redan efter 2:20 dundrar Narkprasert in ledningsmålet efter att ha brutit ett av Älvsjös uppspel längst med sargen. Efter detta stannar matchen av litegrann och det blir en hel del felpassningar och studsbollar från vår sida. Matchen böljar fram och tillbaka och i mitten av perioden kan Älvsjö kvittera till 1-1. Efter kvitteringen spelar vi upp oss något men trots mer bollinnehav är det fortfarande mycket bollstudsar och vi har svårigheter att näta. 14:26 lyckas vi äntligen återta ledningen när Tinfors trycker in en retur från Möllers skott. Under resten av perioden skapas det chanser åt bägge håll men ingen resulterar i mål.

Domarna blåser igång period två och matchbilden har inte ändrats allt för mycket utan vi har fortfarande mycket bollinnehav men saknar skärpa i passningar och avslut. Haglund räddar oss flertalet gånger från att låta Älvsjö komma in i matchen, speciellt genom en fantastisk benparad när vi kommit en tredjedel in i perioden. Nästan två minuter senare skjuter Budin in 1-3, assisterad av Osmancevic. 15:12 in i perioden leder ett lyckat presspel på vänsterkanten till att Thuritz styr bollen in till Nordlund som skjuter bollen i mål. 40 sekunder senare kommer 1-5 målet i samband med ett frislag där Malmberg kan styra in bollen med backhand efter att Budin hittar in med en pass mitt framför mål. Perioden avslutas med ett boxplay för Offensiv då Osmancevic, ytterst oklart, åker på en tvåa för upprepade förseelser i slutminuten.

Boxplayet som fortsätter en minut in i sista perioden medför inte något mål för Älvsjö och när vi återigen är fulltaliga ökar vi på ledningen två gånger om under tredje periodens andra minut. Först är det Budin som 2:05 tar köksvägen efter en lyckad press där Carstens styr bollen bakom mål till henne. Bytet efter är det Nordlund som bryter en pass vid mittplan och bestämt trycker in den i närmsta krysset, tid 2:26. Det dröjer sedan till 15:03 innan nästa mål kommer och då är det Ivarsson som iskallt förvaltar ett friläge, framspelad av Nordlund. Matchen avslutas med att Älvsjö gör 2-8 när vi tappar fokus vid ett frislag med tre minuter kvar. Närmre än så kommer de inte och när slutsignalen går kan vi glädjas åt en premiärseger.

Trots en hel del premiärnerver gör vi vårt jobb och lyckas kamma hem en seger. Vi kan konstatera att vi inte presterar upp till den kapacitet vi vet att vi kan men det är en fullt godkänd match. Dessutom är det många i laget som lyckas göra poäng i matchen vilket är lovande inför säsongen. Vi vill också passa på att skicka ett stort tack till vårt briljanta medieteam som gör att alla som vill kan följa oss live trots publikförbud!

Du vet väl att om att du kan se samtliga matcher live eller i efterhand på Solidsport?

Coach Narkprasert topp 3:

  • 1.Medieproduktionen.

Med Kim bakom kameran och Jimmy som kommentator så blir det alltid underhållande livesändningar. Grekiska familjen levererar alltid bra kvalitet!

  • 2.Mycket mål och få insläppta.

Att vi lyckas vara så pass offensivt balanserat samtidigt som vi håller ett kompakt försvarsspel.

  • 3.Vinst i premiären.

Otroligt viktigt för självförtroendet och harmonin i laget.

Angelica Malmberg

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md cab41b8b072053584102f8567f6ecce5
Md sk rmklipp
Md kvarters
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md eo logo blue stacked
www.easyo.se
Md enenda 2
www.enenda.se
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub