Herr A (Division 2)
Topp1

Nyförvärv i slutspurten!

Publicerad 2019-02-09 22:57
Img 0628
​Med åtta omgångar kvar av en jämn säsong har klubben gjort klart med två rutinerade spelare till Herrlaget inför slutspurten. Vi hälsar målvakten Alexander Delis och backen Adam Ekman välkomna!

Ekman har redan hunnit både träna och spela matcher med laget och ni hittar honom med nummer #91 på ryggen. Han är 27 år och kommer senast från Ursvik IK.
- Grymt stabil back som har kommit in och direkt tagit för sig. Bra på att läsa spelet och bra bössa, säger tränaren Esa Karvonen om nyförvärvet.

Ekman beskriver sig själv som en back som är duktig på hemjobbet och hur han alltid får till den perfekta lindningen på klubban.
- Dessutom har jag extremt bra handledsskott och har alltid nyslipade skridskor, säger Ekman.

Han gjorde sin första träning redan i slutet av förra året och tycker att han har fått ett bra välkomnande av alla ledare och spelare i laget men det är juniorerna som han har imponerats lite extra av.
- Är troligt imponerad av den extra dimensionen som "chipparna" som Esa skulle säga, bidrar med till laget och resan är inte slut här!

Nästa nyförvärv är 31- åriga Alexander Delis som byter klubb till Lidingö efter fyra säsonger i Ekerö IK. Han har tidigare spelat med Mikael Nyberg som är en anledning till varför det blev just Lidingö.
- Jag och Nyberg har haft en dragkamp om vem som ska lämna sin klubb för att vi ska få spela ihop igen sen vi skildes åt i Bele Barkarby så efter 4 år fick jag ge mig, berättar Delis.

Han beskriver sig själv som en rutinerad målvakt med erfarenheter som både spelare och tränare. Som målvakt älskar han heta matcher och föredrar ett aggressivt spel.
- Jag gillar att kommunicera med mitt försvar och en ärlig en-mot-en situation som straff är det bästa jag vet. (…) Sen vill jag tro att jag är duktig på att läsa spelet.

Karvonen beskriver Delis som en kopia av den tidigare målvakten Kim Bäck. En målvakt som står rätt i kassen och som kommer att skapa konkurrens i kampen om förstaspaden.

Avslutningsvis tycker Delis att det känns bra i laget och han ser fram emot våren som kommer.
- Det är ett riktigt skönt gäng. Mycket skratt och interna gliringar på ett härlig sätt, säger Delis om laget.

Nu återstår det endast åtta omgångar av säsongen 18/19 där varje poäng räknas. Karvonen berättar läget i laget.
- Alla ska väl vara tillbaka nu så då ser det bra ut. Blir svårt att ta ut laget.

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 16 februari kl. 12 i Bodals Bollhall! Kom och stötta!


Josefin Möller

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md kvarters
Md sk rmklipp
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub