Herr A (Division 2)
Topp1

Nyborg om säsongen 18/19

Publicerad 2019-04-17 23:32
Img 0766
Lång, ombytlig och framtidstro är de tre ord som Herrlagets Mikael Nyborg använder för att beskriva säsongen 18/19. Nu är säsongen över och det är dags för Nyborg att summera säsongen som varit.

24 omgångar senare slutar Herrlaget med sina 35 poäng på en 8:e plats i tabellen efter 10 vinster, 5 oavgjorda och 9 förluster. Med det kan man även konstatera att man är klar för spel i Division 2 även nästa säsong.
- Det känns väldigt skönt att säkerhetsställa att klubben stannar kvar på denna nivå för att fortsätta den spännande resa vi har inlett tillsammans, säger Nyborg om det säkrade kontraktet.

Det har varit en säsong med blandade resultat. Många härliga vinster blandat med tunga förluster. Med lite distans till säsongen så beskriver Nyborg säsongen som väldigt upp och ner.
- Under hösten hade vi det tyngre med resultaten. Utöver att lagkapten (Sebastian) Ekberg var på utbytestermin gick jag och David (Westerlund) sönder samma match i omgång 4 vilket störde rytmen, säger Nyborg men menar att det har också har varit många fina stunder och syftar framförallt på våren där man haft en stark trupp och många fina insatser.

Årets tabell har varit otroligt jämn och inte minst runt kvalstrecket där varje poäng kom att bli extremt viktig i slutändan för att slippa undan kvalspel. Nyborg berättar hur snacket i laget gick inför de sista serieomgångarna.

- Vi var väldigt konkreta i hur vi faktiskt behövde spela för att ta poängen som krävdes. Att få gruppen att inseallvaret var också viktigt. I spelet försökte vi sedan se till att spela rakt och vara hungriga att ta avslut för att skapa lägen.

I den sista seriematchen stod det till slut klart att Lidingö spelar i Division 2 även nästa säsong. Nyborg tror att det som till slut avgjorde att man klarade sig från kvalet var disciplinen att genomföra den plan som man lagt upp
- Ett tag såg det riktigt mörkt ut, men då enades vi i gruppen om att sänka axlarna och slappna av lite för att kunna spela ut och visa upp det register som vi faktiskt har i laget.

För på tal om årets trupp, så har den varit något tunnare jämfört med föregående säsong vilket öppnade dörren för många av klubbens juniorer. Totalt har ungefär 8 juniorer gjort Herrlagsdebut denna säsong.
- Vi har haft en tunn seniortrupp och varit beroende av juniorerna. Även om det är tufft att behöva ta ett så pass stort ansvar redan i denna unga ålder, så har de gjort det bra.

En annan person som har gjort debut i klubben och i Herrlaget denna säsong är huvudtränaren Esa Karvonen och Nyborg är trots den lägre tabellplaceringen nöjd med hans insats.
- Han har gjort allt i sin makt för att utveckla och coacha laget framåt. Esa har bidragit med många taktiska inslag och vågat tro på oss när det gått som tyngst.

Andra lagkamrater som Nyborg vill framhäva lite extra är poängmaskinerna Kristoffer Ruckemann, Joel Birging och David Westerlund samt de två sena, men viktiga värvningarna i Adam Ekman och Alexander Delis.
- Men även juniorer som Philip Ehrenpreis, Philip Hansson och Edvin Gantelius som har tagit otroliga kliv på kort tid. De har bidragit med energi och fart samt vågat spela som vanligt trots ett pressat tabelläge.

Tittar vi framåt i tiden så ser Nyborg ljust på framtiden. Han menar att trots den tunga inledningen så klarar man ändå av att lösa situationen vilket visar på en enorm styrka i sig. Han ser också en ljus framtid för klubben.
- Tillsammans med några fina kullar av yngre spelare finns också en vision inom klubben att ta nästa steg vilket jag tycker märks i både kulturen och stämningen i hallen.

Avslutningsvis delar Nyborg med sig av sitt gladaste minne från säsongen.
- Det säkrade kontraktet var skönt men DM-vinsten mot Division 1 laget Värmdö i åttondelsfinalen som avgjordes i förlängningen var nog säsongens gladaste stund!

Med det säger vi tack till Mikael Nyborg #8 som fyllde platsen som lagkapten när Sebastian Ekberg var iväg på utbytestermin. En lyckad säsong från hans egna sida där han gjorde sin poängbästa säsong med 30 mål och 9 assist! Till hösten önskar vi honom ett stort lycka till när det är hans tur att ge sig iväg på utbytesterminen i Wien men vi ser fram emot att ha honom tillbaka i den blå uniformen igen i Januari!

Bild och text: Josefin Möller

Josefin Möller

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md kvarters
Md sk rmklipp
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub