Herr A (Division 2)
Topp1

HERRLAGET VIDARE I DM-SLUTSPELET

Publicerad 2018-10-22 19:16
Img 8923.cr2
Efter en ruskigt spännande match är Herrlaget vidare till kvartsfinal i kampen om Distriktmästerskapet. Här summerar backen Marcus Åsbrink åttondelsfinalsmatchen mot Värmdö IF som man vann med 5-4 efter förlängning. Vilket lag som man får möta i kvartsfinalen avgörs imorgon när Salems IF möter Bele Barkarby. Vinnaren i matchen blir motståndet i kvartsfinalen.


Stort Grattis till vinsten! Vad säger man efter en sån här match. Spännande på läktaren men hur var det att spela?

Det var riktigt kul där ute idag. Jag älskar när det hettar till och är kamp i varje byte!

Ni mötte Värmdö IF som spelar i Division 1 och ni själva spelar i Division 2. Hur förberedde ni er inför matchen som ni visste skulle innebära ett kanske tuffare motstånd än vanligt? Hur gick snacket?
Vi förberedde oss som vanligt men vi visste såklart att vi mötte ett väldigt skickligt motstånd så vår tränare Esa gick igenom grundligt hur han ville att vi skulle starta och genomföra matchen.


Du fick inleda matchen med en straff eftersom ni spelar i en Divison lägre än Värmdö. Var straffen inövad eller improviserade du?
Nej jag tror inte på improvisation haha. Jag har slagit en del straffar genom åren och just denna är alltid den jag använder mig av när det kommer till ett så pass viktigt läge.


Ni har länge en tvåmålsledning men i tredje perioden kvitterar Värmdö och tar sedan ledningen. Innan deras ledningsmål tar ni en timeout. Vad säger ni?
Vi hade gjort en otroligt bra match men just då hamnade vi fel i några byten och tappade fokus i några minuter. Vi försökte bara andas och hitta tillbaka till spelplanen. Sen är det inte helt dumt att få lite extra vila när det är så intensivt i slutskedet av matchen.


Med 54 sekunder kvar av tredje kvitterar ni och vinner sedan i förlängningen. Hur är känslan när slutsignalen går?
En känsla jag faktiskt inte känt på många år. Det är då man kommer ihåg varför man håller på med den här sporten år ut och år in. Obeskrivligt!


Slutligen, någon spelare i laget som du vill höja lite extra efter denna match?
Tycker alla gör en otrolig match, men ska jag lyfta någon tycker jag våran slips Kim Bäck gör en fantastisk match. Det är en sån trygghet att ha en sån kille bakom sig i försvaret.

Josefin Möller
Md coop logo webb
Md kvarters
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md klippoteket webb
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub