Topp1

Lidingö+ Älvsjö= SANT

Publicerad 2019-05-28 12:13
Ove
Nu är det klart att IBF Offensiv Lidingö och Älvsjö AIK startar ett gemensamt lag i Juniorallsvenskan inför säsongen 19/20. Tränaren Ove "Skägget" Lindberg berättar om tankarna kring idén.

Nu är det klart att IBF Offensiv Lidingö och Älvsjö AIK startar ett gemensamt lag i Juniorallsvenskan inför säsongen 19/20. Tränaren Ove "Skägget" Lindberg berättar om tankarna kring idén där han beskriver hur JAS-serien har blivit en så kallad "värvarserie" där man värvar spelare från andra klubbar för att skapa ett slagkraftigt lag. Detta var något som både Älvsjö och Lidingö var utsatta för där man jagade de spelare som man ser som stommar i den respektive verksamheten vilket slutade i ett gemensamt projekt vid namn: one beard- two teams- same goal. Syftet är att spelarna ska kunna spela kvar i sin respektive förening men fortfarande kunna spela innebandy i ett bra JAS-lag.

- Vi gör det här för att kunna utveckla våra egna spelare. Vi har inte satt några resultatmål utan gör detta för att få utvecklas och få spela tillsammans. Vi jobbar brett och utesluter inte någon, säger Skägget och menar att man även går förbundets riktlinjer genom att jobba just brett.

Med tanke på att det precis blev klart att laget blev godkänt är inte alla detaljer klara än men ambitionen är att ha en gemensam träning tillsammans varje vecka utöver de egna träningarna med respektive lag och därefter matcher på fredagar där varannan hemmamatch spelas på Lidingö och varannan hemmamatch spelas i Älvsjö.

Truppen som består av ungefär 23 spelare beskriver Skägget som kompetent och menar att det finns en bra blandning av både topp och bredd.
- Truppen består av både spelare som spelar och tränar med lagens respektive A-lag samt spelare som spelar juniorinnebandy, säger Skägget.

En otroligt rutinerad ledarstab med Esa Karvonen, Ove (Skägget) Lindberg och Andreas Ferm Abbate som tränare, Mats Jansson och Johan Lundborg som materialare, Chrille Josefsson som målvaktstränare samt Håkan Jerner som fystränare kommer att leda laget under säsongen. Skägget berättar hur tränarrollen kommer att fördelas
- Esas spelsystem kommer att ligga som grund i spelet, det är många spelare som har kört med Esa sedan tidigare.

Härnäst väntar en heldag tillsammans ute på Lidingö med fystester, match, teori som sedan avslutas med en grillkväll.Josefin Möller

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md kvarters
Md sk rmklipp
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub