Topp1

Landslagsman till Offensiv

Publicerad 2020-08-21 11:18
Nick 1
Han är snart 28 år, bosatt i Hässelby med sambon Sofie och hunden Vicii. Livet kretsar kring innebandy i alla dess roller  vilket kommande säsong kommer att ske i rollen som sportchef och huvudtränare i det nystartade damlaget. Välkommen Chusak "Nick" Narkprasert till IBF Offensiv Lidingö.

- IBF Offensiv Lidingö har en stark, drivande styrelse som byggt upp föreningen i alla år. Föreningens visioner och ambitioner överensstämmer med hur jag tycker att en förening ska bedrivas vilket gjorde valet lätt att tacka ja när jag fick förfrågan, berättar Narkprasert om varför det blev just Lidingö.

Tufft att möta Lidingö

Nick som är född år 1992 har mött Lidingö många gånger där han framför allt mött Lidingös -92 kull som ungdom och senare Lidingös Herrlag med Hässelby SK IBK och Vällingby BK som senior och minns det "berömda tältet". Han minns även att Lidingö är svåra att vinna mot

- Det har alltid varit tuffa matcher mot Offensiv Lidingö där Lidingö alltid vunnit när jag har varit motståndare.

Med rötter från Thailand representerar Nick även det Thailändska landslaget där det än så länge har blivit 30 officiella landskamper. 2019 vann man SEA games (sydostasiatiskt OS) vilket Nick minns lite extra.

- Att få bära OS-ringarna samt representera sitt land i de största tävlingarna som finns i Asien och hämta upp ett fyramålsunderläge i finalen och vinna på straffar var fantastiskt, berättar Nick och blickar nu fram mot VM i Finland i December.

Nyckeln till utveckling

Förra säsongen var han spelande tränare för Vällingbys BKs Herrlag samt huvudtränare för damlaget i samma förening. Nick berättar att han som tränare tycker att det är viktigt att spelaren ska känna sig trygg för att kunna utvecklas. Han menar att det är viktigt att skapa en relation med spelarna för att förstå hur de känner och tänker.

- På det sättet tror jag spelarna låter sig själva utvecklas till nya nivåer utan att känna press och stress, säger Nick.

Vidare betonar Nick vikten av att inkludera alla spelare samt betydelsen av välmående både på- och utanför planen. Han menar att det är viktigt att han utsöndrar en trygg energi till spelarna och finnas där både i med- och motgång.

- Trygghet är nyckeln till utveckling! säger han.

Förening med potential

Nu är det alltså dags att även kliva in i rollen som sportchef. Han har hunnit bekanta sig lite smått med föreningen och lyfter flera gånger er medlemmar som ideellt arbetar dagligen för att föreningen ska fortsätta utvecklas.

- Alla ni tränare och ledare som gör detta för barnen och ungdomarna, ni är guld värda! säger Nick och tror att det är det är engagemanget från föreningens medlemmar som har lett till att föreningen idag har ungdomslag i alla årskullar.

Vidare berättar Nick vad han tycker är viktigt i en förening där han anser att det är viktigt med ett starkt långsiktigt mål med tydliga samt många delmål.

- En välorganiserad organisation gör allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla lagen i föreningen, säger han.

Slutligen avslutar Nick med orden " Om föreningen siktar mot toppen, har vi nått månen, nu ska vi lyfta mot stjärnorna".

Varmt Välkommen till IBF Offensiv Lidingö Nick!

Josefin Möller

Sponsorer

Vill du också synas här?
Kontakta styrelsen.

Md coop logo webb
Md kvarters
Md sk rmklipp
Md klippoteket webb
Md tbs media
Md anlit
Md central hygien
Md worksafe
Md sigbladh
Md p e
Md olofsfors
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub